Радници “ХЕ Електроморава” - добровољни даваоци крви
27.08.2013

Удружење добровољних давалаца крви Фабрике резног алата из Чачка, уз подршку града и локалних привредника, организовало је средином августа традиционалну акцију давања крви у просторијама Фабрике. Крв прикупљена овом приликом намењена је Служби трансфузије Чачанске Болнице.
Радници “ХЕ Електроморава” по други пут за последња три месеца учествовали су у овој акцији.
- Одазвали смо се позиву да дамо крв, јер је ово одлична хумана акција коју треба подржати. Дајући крв спасавамо некоме живот, а за похвалу је што је дошло доста давалаца из Црне Горе и Републике Српске - рекао је директор “Електромораве” Славко Мајсторовић, који је такође даривао драгоцену течност.
У овакве акције много више мора да се укључе запослени у локалној самоуправи и предузећима, јер фирме нису више у могућности да их организују, као у време када су добро радиле и када су могле да издвајају средства за ове и друге сличне потребе. Судећи по последњим акцијама, верујемо да се враћају размишљања да треба дати крв која некоме живот значи.
Осим Мајсторовића, крв су дали: Милијан Антонијевић, Драгољуб Лазовић, Зоран Крстовић, Мирко Јоковић, Миладин Петровић, Мирослав Богдановић, Милан Вукашиновић, Ђорђе Пајевић, Дмитар Поповић.

« Back