Одржана Дринска регата
21.07.2014

Двадесет прва регата „Путевима дринских сплавара“ која је кренула са обале Дрине у подножју ХЕ „Бајина Башта“, одржана је у суботу 19. јула. На овогодишњој регати, у којој је, према проценама отрганизатора учествовало око 15.000 људи, традиционално су се спустила и два сплава хидроелектране „Бајина Башта“.

Поред домаћина и колега из огранака Привредног друштва „Дринско-Лимске ХЕ“, на сплавовима ХЕ „Бајина Башта“ били су гости из „Електропривреде Србије“, као и пословни партнери.
ХЕ „Бајина Башта“ помогла је да се регата успешно реализује, учинила је све што је потребно и пустила довољно воде да сви учесници могу безбедно да се спусте до циља.

Како је рекао Мијодраг Читаковић, директор ПД „Дринско-Лимске ХЕ“,иако су велики послови у току, регата је дала одушка свима да направе предах, уживају на реци и у дружењу, како би прикупили нову енергију за предстојеће задатке.
Утисци гостију били су одлични и сви су изразили жељу да и следеће године буду учесници манифестације.

На великом дрвеном сплаву била је екипа фирме Андриц хидро, са сарадницима из целог света. Двадест пет људи из ове фирме различитих националности дошло је на Дринску регату да осете чари реке Дрине.
Андриц хидро неколико година био је главни извођач радова на пословима ревитализације ХЕ „Бајина Башта“.
Евалд Хесе из те компаније каже да су се придружили регати како би са људима из Србије на овај начин одржавали пријатељство.

Најмасовнији забавно рекреативни спуст који води путевима некадашњих дринских сплавара трасом дугом 26 километара, од Бајине Баште до Рогачице, прошао је без проблема.

« Back