Одржана 20. регата „Путевима дринских сплавара“ у Бајиној Башти - Дрина даје енергију
23.07.2013

Двадесета регата „Путевима дринских сплавара“ одржана је у суботу у Бајиној Башти. На овогодишњој регати, у којој је учествовало око 20.000 људи, традиционално су се од Перућца до Рогачице спустила и два сплава хидроелектране „Бајина Башта“, као и сплав „Andritz hydro“, главног извођача у ревитализацији ХЕ „Бајина Башта“. Поред домаћина и колега из огранака Привредног друштва, на сплавовима ХЕ „Бајина Башта“ били су гости из „Електропривреде Србије“, као и пословни партнери.
- Ове године сам био на регати од старта до циља, целу стазу сам прошао и за мене је то велики доживљај. Дрина је једно чудо и веома лепа река, а регата без хидроелектране није целина. ХЕ „Бајина Башта“ помогла је да се регата успешно реализује, учинила је све што је потребно и пустила довољно воде да сви могу безбедно да се спусте до циља. Велики је број људи и ово је изузетно велики и незабораван доживљај - рекао је Аца Марковић, председник УО ЈП ЕПС.
Како је рекао Мијодраг Читаковић, директор ПД „Дринско-Лимске ХЕ“, како су велики послови у току, ова регата је дала одушка свима да уживају на реци и у дружењу, како би прикупили нову енергију за наредне задатке.
- Два највећа задатка у овом тренутку су завршетак четврте фазе ревитализације ХЕ „Бајина Башта“ и потписивање уговора за ревитализацију ХЕ „Зворник“ – нагласио је Читаковић.
Утисци гостију били су одлични и сви су изразили жељу да и следеће године буду учесници манифестације.

« Back