Дрина пуна адреналина
21.07.2015

Двадесетдруга Дринска регата одржана је по традицији у трећој декади јула у Бајиној Башти. Око 1.500 пловила и 20.000 регаташа кренуло је из подножја „ХЕ Бајина Башта” на спуст Дрином, дуг 25 километра.

Од Перућца до Рогачице спустила су се и два дрвена сплава хидроелектране „Бајина Башта“. Поред домаћина и колега из Огранка „Дринско-Лимске ХЕ”, на сплавовима били су гости из „Електропривреде Србије“, ХЕ „Вишеград”, Завода за заштиту природе, као и пословни сарадници.

- Драго ми је што сам позван и што сам међу бројним људима који уживају у природној лепотици, реци Дрини. Заиста ми је задовољство и сигуран сам да ћу, после ових утисака и свега што се данас дешавало, све учинити да и наредних година будем присутан на Дринској регати. И ми у Вишеграду, такође, имамо регату у јулу, мало су другачији услови, мирнија је вода, али утисци и порука са становишта заштите природе је иста. Овде смо да размишљамо о ономе што остаје иза нас. А то је река Дрина - рекао је Миле Лакић, директор „ХЕ Вишеград”. Михаило Николић, директор огранка ТЕНТ, иако је одрастао на Морави, цео живот провео на Сави, каже да је на Дрини доживео нешто што нигде није, а највише га је импресионирала позитивна енергија. За Бранка Шљивара, директора „Гоша Монтаже”, организација је била одлична, како и доликује домаћинима у Бајиној Башти и „Дринско-Лимским ХЕ”, а утисци сјајни као свих претходних година.

- Овогодишња регата окупила је велики број домаћих и страних учесника, протекла је без икаквих инцидената и проблема што је најважније. Време је било изузетно лепо, учесници расположени и захвалио бих нашим гостима који су ове године са нама поделили уживање и задовољство. Био је ово краткотрајан предах од послова који се настављају и који нас очекују у „Дринско-Лимским хидроелектранама”, од којих је свакако најзначајнији ревитализација „ХЕ Зворник” - рекао је Златан Јовановић, директор Огранка „Дринско-Лимске ХЕ”.

« Back