O nama

 

Na ovoj stranici možete saznati sve informacije vezane za glavne karakteristike Ogranka  "Drinsko-Limske" hidroelektrane.

 

U skradu sa statusnim promenata predviđenim Programom reorganizacije "Elektroprivrede Srbije", na koji je Vlada Srbije dala saglasnost 27. novembra 2014. godine u matično preduzeće Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" od 1. jula pripojena su privredna društva za proizvodnju uglja i energije "Hidroelektrane Đerdap", "Drinsko-Limske hidroelektrane", "EPS Obnovljivi izvori", "Termoelektrane Nikola Tesla", "Termoelektrane-kopovi Kostolac", "Panonske Termoelektrane-Toplane" i Rudarski basen "Kolubara".

 

Matično preduzeće JP EPS od 1. jula je i osnivač zavisnog privrednog društva "EPS Distribucija", koji čine dosadašnja privredna društva "Elektrovojvodina", "Elektrodistribucija Beograd", "Elektrosrbija", "Jugoistok" i "Centar".

 

Zavisno provredno društvo "EPS Snabdevanje", čiji je osnivač, takođe, JP EPS, zaduženo je za javni i komercijalno snabdevanje električnom energijom.